Anlamak


Her şeyden şikayet ediyoruz! ama her şeyden...
Hep ama'mız vardır zaten o haklı bu haksız
İnsanoğlu neyin ispatında şu hayatta. Doktora tezi hazırlamışçasına atıp tutan kişilerin, bilmiş gibi konuşmaları yok mu? Ya kardeşim senden başka insanın aklı yok mu yâda aklı yetmiyor mu diyesim geliyor. Önce mütevazı ol ki insanları küçük görmeden herkesi hoş, nefsini boş görüp, kendi kusurlarını, gider ki nerde ne konuştuğun değil  bilerek,düşünerek konuş. Mevlana'nın dediği gibi ya göründüğün gibi ol ya da olduğun gibi görün. Kalpten söylenenler, kalpten başka bir yere ulaşmaz zaten.Ah şu nefs.Vardır elbet sana iki sözüm.
Güneş gidince dünyamızdan, ışığa sitem ettik. Sabah olunca geceye sitem ettik. Gül diyarında dikenleri gördük, dikenlere sitem ettik. Fedakârlıktan dem vurduk hep ama feda edemedik şu içimizdeki bencilligi.
Gözlerimiz vardı, baktık belki ama göremedik.
Duygularımız vardı, onları da dünyanın sahteliğine ittik.
Ekmeden biçmeyi, sevmeden sevilmeyi, el uzatmadan  tutan  eller istedik...
Büyük balıklar sürekli küçükleri yutar anlayışını benimsedik.
Kediler köpekten kaçarken, farenin yanında kedi kesildik.
Susmayı bilmeden  kendi kusurlarımızı görmedik. Şu yüreklerimizde azda olsa sevmeyi,birlikteliği, kendimize yapılmasını hoş görmediğimiz tutumları bilen el ele, sıkı sıkıya sarılan yürek ve vijdana sahip insanlar olsaydık.!
Vurduk, kırdık, öldürdük, yaktık. güzellikleri varetmeyi, sevmeyi korumayı insanca yaşamayı çok gördük.
Şükretmeyi, şükrü bilmedik. Allahın yarattığı şu güzel hayatı paylaşamadık.
İnsanın insana yaptığı kötülüğe güzellik dedik!
Bizler körelttik duygularımızı, vicdanlarımızı, Oysa şu yürekler aynı gözle bakabilseydi, aynı dille konuşabilseydi, aynı elle tutabilseydi ben sen. Sende ben diyebilseydi.Bir konu hakkında atıp tutarken dini, dili, ırkı, mezhep gözetmeden aynı yaratandan yaratıldığımızı idrak etseydi.
İşte o zaman sen güzel insansın.
Puzzle

2 yorum:

Aslısın dedi ki...

"Bir konu hakkında atıp tutarken dini, dili, ırkı, mezhep gözetmeden aynı yaratandan yaratıldığımızı idrak etseydi.İşte o zaman sen güzel insansın."

Sen de!

Ahu Ayaşlılar Nekiz dedi ki...

Gürzü kendine vur. Benliğini, varlığımı kır gitsin. Çünkü bu ten gözü, kulağa tıkanmış pamuğa benzer *** RUMİ