An ve an sen.




Uzun oldu biliyorum, sessizlik, içe kapanış
Aşk işte; insanı öyle bir noktadan alıyor ki bütün hücrelerini ele geçiriyor. Ve o noktada virüs gibi, kanser gibi bütün organların yenik düşüyor.
Aklımı yitiriyorum, beynimin her hücresi düşünme yetimden uzak tek bir noktada birleşiyor. Kim ne derse desin umursamadan, duymadan kulaklarımı tıkıyorum seslere, gözlerim sanki bir körün gözleri, baktığım her şeyde tek sen dediğim. Dilimden çıkan kelimler tek bir alfabe yazanı ben, okuyanı ben. Baştan aşağı bütün cümleleri yeniden kurarak tek, tek yazıyorum aynı harfleri. Başı sen, sonu sen oluyor her şey ama her şey.
Geçmişine sahip çıkmak ister gibi yeniden doğuruyorum seni, yeniden büyütüp yeniden sahip çıkmak adına. Sadece benimsin bana aitsin diyen ruhuma katıyorum tepeden tırnağa.
Saat:14.17 ve aklımda yine sen, saniyeler, anlar, takvimlerde gün, gün, sen. Bazen kabuğuma çekilip sustuğum anlar bile içimde yaşadığım o susuş bile sen oluyorsun. Zaman, yer, mekân fark etmeksizin alıyorum seni, tam yanıma, tam şurama, Sonra çakar gibi bir kez daha, bir kez daha karışıyorum ruhuna. Ne garip değil mi, dalıp gittiğim o nokta senin noktan oluyor, kesiştiğim köşe senin olduğun yer,
Nerde? Nasıl? kiminle? Ne yapar? Neye bakar? Zihnini ele geçirmeye çalışan bir kâşif gibi keşfetmeye çalışıyorum senli olan zamanları. İşte o an derin bir iç çekişin içimi acıttığı yokluğun bile aşkla çoğalıyor içimde sen bile farkında olmadan. Aşk diyorum gülümseyerek. Aşk sen nelere kadirsin şu beni ben halimden alıp ol haline sokan, Bedenimden çıkıp ruhumu sende vareden delirmiş halim. Ol halim, oluş halim.Tek aşkım.
Saat:15.12 yine aklımdasın.
Puzzle

6 yorum:

Aslısın dedi ki...

Aşk ne güzel şey, çoğu kez acıyı da barındırır içinde ama insana yaşadığını hissettirir.

Puzzle. dedi ki...

Duyguları yüreğine, düşünceleri beynine sığmaz insanın,fırtınada azgın dalgaların kıyıya çarpışı gibi. Bendini yıkan ırmaklar gibi,yağmak istersin yağmur gibi acı çekiş bir nevi kavuşmadır ,o kavuşmanın ardında teslim oluş ve teslimiyetin hazzı yatar.Aslı hanım dediğiniz gibi Aşk ne güzel şey acı ve mutlulukları ile insan yaşadıgını anlıyor.

Kahve Keyfi... dedi ki...

Yine çok güzell...Yine çok içten...Yüreğine sağlık.
Özdemir Asaf'ın şiirini anımsattı yorumlarınız bana.
AŞK
Sen kocaman çöllerde bir kalabalık gibisin,
Kocaman denizlerde ender bir balık gibisin.
Bir ısıtır,bir üşütür,bir ağlatır,bir güldürür;
Sen hem bir hastalık hem de sağlık gibisin.

Puzzle. dedi ki...

Bağımlı gibi, tutulursun nöbet,nöbet. İşler kanına,ağrılarından,acıtmasından daha çok seversin.Aşk anlayışım ya ben eskide kaldım , ya da eski aşklardaki sevmek hep benimle geldi.Bilmiyorum Kahve keyfi bende böyle biriyim.Yürekten yorumun ve Özdemir asafın güzel şiiriyle aşk'a kattıgın derin mana için teşekkür ederim:)

Adsız dedi ki...

Ahhh AŞK nelere KADİRSİN. Ne yana dönsen onu görür her nefeste onu solursun. Canını acıtıpyüreğin çatlıycak giibi olsada bir ses bir seda sevgiliden gelen bütün dertleri alıp götürmez mi? Sevgiler Puzzle yazılarına çok hoş tekrar gelip okuyacağım.Sevgiler..

Puzzle. dedi ki...

İnci hanım.Aşk bedeni ruha köle eylerse aşk aşktır, şekeri güzele sunup acıyı kalbe bulaştıran ruhun, aşkın ateşiyle yanması olmasa, Aşk aşk diye inlermiydi bu gönül:)